Η ΓΥΡΗ
Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.
Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη, γνωστή ως βιταμίνη R (60mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες, τόσο του άρρενος όσο και του θήλεος.
Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση. Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση). Η γύρη βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών. Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήριος περίοδος). Η γύρη δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση. Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι' αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις:
Ανατρέξτε στην ετικέτα
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ
Μεγένθυση
Την ετικέτα επιμελήθηκε ο φαρμακοποιός Νικήτας Ρούσος.
Αδυναμίας και γενικής εξασθένισης του οργανισμού.
Απώλεια βάρους.
Εντερικών ανωμαλιών.
Ψύχωσης και νευρασθενειών.
Απώλεια μνήμης.
Κακού μεταβολισμού.
Η γύρη περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα, και γενικά προάγουν την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Οι υγιέστεροι και οι περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλάιων, του Καυκάσου στη Ρωσία και των βουνών Βικαμπομπα στο Εκουαδόρ. Οι περισσότεροι απ' αυτούς χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Το κείμενο επιμελήθηκε ο καθηγητής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ κ. Ανδρέας Θρασυβούλου για το περιοδικό "ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ" των εκδόσεων Νίκος Παππάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου